maandag 5 november 2018

Sinterklaas meert dit jaar aan op het Eilandje


ANTWERPEN - De traditionele intrede van Sinterklaas in Antwerpen vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 november. De aanmeerplaats van de stoomboot is ditmaal niet de Scheldekaaien ter hoogte van het Steen, maar het Verbindingsdok-Westkaai op het Eilandje. Zowel Ketnet als Eén zal het gebeuren live uitzenden.
Net als de voorbije jaren zal de Sint ter plaatse worden verwelkomd door presentator Bart Peeters en Antwerps burgemeester Bart De Wever. Het aanmeren is gepland om 13.45 uur, waarna de Sint en zijn gevolg via de Napoleonkaai, de Nassaubrug en de Oostendekaai naar het MAS trekken. Aan het MAS zal de goedheilig man rond 14.45 uur de aanwezige kinderen en hun ouders toespreken op de Hanzestedeplaats.

De voorbije jaren sprak Sinterklaas zijn jonge fans telkens toe vanop het balkon van het Antwerpse stadhuis aan de Grote Markt. Dat gebouw wordt momenteel volledig gerenoveerd, waardoor de stad op zoek moest naar een alternatieve locatie.

De tv-uitzending op Eén en Ketnet begint die dag om 13.30 uur. Ter plaatse kan je al vanaf 13 uur terecht voor randanimatie zoals Biba & Loeba en De KetnetBand.

SpeelgoedSpeelgoed


Bron:Gazet van Antwerpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten